素食達人 ELVIS CHAN

【素街 – 深圳$68 一人一鍋. 素食山珍野菌鍋、藥膳養生鍋】

黎到2016年尾先感受到幾日凍番啲既真正「冬天」!寒風凜冽,正好就係去打邊爐!!今次就帶大家去到同上水只有一河之隔既深圳東門 – 雲來居試下$68 一人一鍋!!一齊十下十下!



先講排場,$68人民幣 包左一大碟蔬菜籃(蓮藕、粉皮、蘿蔔、粟米、准山、木耳、番茄、娃娃菜等等)、加埋一碟支竹、素腸、素丸、素雞條;配埋四款任揀湯底(今次揀左#野菌湯底 同 #藥膳養生湯底)另包一碗米線或米飯及茶。

點餐完畢後,湯底大約十分鐘左右就黎到!

呢個係山珍野菌鍋!不過飲落唔重菇味,亦都唔算好有菇香(不過收你$68,仲想點?)


而藥膳養生鍋都假假地有啲杞子同紅棗係度,算有番啲睇頭,飲落味道較野菌鍋濃!


$68 包咁多野食真係正!


有興趣既就去試下啦!
雲來居

地址:羅湖區東門永新街東門町廣場4樓(近地鐵老街A出口)

電話:0755-82383253 82383453

營業時間:10:00—22:00

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: